Historie
Christoffel Cornelis Andriessen begon in 1936 een oliebollen kraam. Het kot stond toen vlak voor het hek van de Chassékazerne. Oliebollen, roomsoezen en appelbeignets werden primair verkocht. Zakjes friet van 3, 5 of 10ct werden als bijproduct verkocht en werden al snel populair. Deze lekkere hapjes overtroffen uiteindelijk de verkoop van de oliebollen en daardoor werd Frituur Christ een frietkot.
In 1960 gaf de commandant van de kazerne de opdracht om te verhuizen naar de hoek waar Frituur Christ nog steeds ambachtelijke frites bakt.
Jos Klaassen en zijn vrouw Cor namen in 1972 de kraam over en hebben ruim 24 jaar Frituur Christ bedreven.
Het stel stond altijd klaar voor een praatje en al snel werd Frituur Christ de huiskamer van Breda genoemd.
Hans en Ineke Koenraads hebben in 1996 Frituur Christ overgenomen. Zij hebben het eerst gehuurd en later kunnen kopen.
Bauke Kuiper werkte bij hen, eerst als bijbaantje toen hij op de middelbare school was en later full-time.
Bauke heeft Bouwkunde en later Evenementen-Management gestudeerd. Inmiddels werkte hij ook voor een evenementen bureau en dat hield in dat hij veel van huis was.
Vanwege familie uitbreiding besloot Bauke met zijn broer Menno om begin 2009 Frituur Christ te kopen. Hij hoopt om het 100 jarig jubileum te mogen vieren en het predikaat "Koninklijke Frituur Christ" te mogen voeren.
www.frituurchrist.nl